Forum - Randka co wy na to?
![]() |
Randka co wy na to?
|
|---|---|
| 2010-05-17 18:02:01 | Randka co wy na to?A ja uważam , że osoby ' puszyste ' mają największe poczucie humoru. Mimo, że jestem typem 'szczypiorka ' ( ostatnio udało mi się przytyć ) , chciałabym mieć takie podejście do życia jak osoby z paroma kilogramami. Znam kilka takich osób i bardzo przyjemnie się z nimi bawiłam.
|
| 2010-05-17 19:36:55 | Randka co wy na to?JA TEŻ JESTEM SZCZYPIOREK168/ 50 KG. CHCIAŁABYM PRZYTYĆ, JEM SAME TUCZĄCE POSIŁKI, NIE WYOBRAŻAM SOBIE OBIADU BEZ ZIEMNIAKÓW, KOLACJI BEZ BIAŁEGO PIECZYWA I CO NIC, WAGA NIE WZRASTA. MUSZĘ SIĘ Z TYM POGODZIĆ. JA TEŻ MAM TAKIE WRAŻENIE, ŻE OSOBY "PUSZYSTE" SĄ SYMPATYCZNE I CIEPŁE.
|
| 2010-05-17 19:44:16 | Re: Randka co wy na to?PawelL1988:
Paweł wracaj do nas..... Bez Ciebie jest tu trochę smutno.....
|
| 2010-05-18 13:10:31 | Re: Randka co wy na to?PawelL1988:
1.PROSTOLINIJNOŚĆ JEST DOBRA I WYBACZALNA DLA DZIECKA W PRZEDSZKOLU, SAMA MAM TAKIE WIĘC WIEM O CZYM PISZĘ. DO CZŁOWIEKA WYKSZTAŁCONEGO- CZYTAŁAM INNE TWOJE POSTY I DOROSŁEGO, NIE PASUJE, A W STOSUNKU DO DZIEWCZYNY ZAKRAWA NA CHAMSTWO. 2.PISZESZ NIE CHCĘ BYĆ NIEMIŁY-WIELE JEST TAKICH WPISÓW, JESTEŚ NIE MIŁY. PÓŹNIEJ ZA SWOJE ZACHOWANIE PRZEPRASZASZ . MOIM ZDANIEM BEZ SENSU, LEPIEJ PRZY PISANIU SIĘ ZASTANÓW JAK TO ODBIERZE DRUGA OSOBA. 3. PORÓWNUJĄC WASZE FOTKI- TWOJE I KASI, ONA WEDŁUG MNIE WYPADA KORZYSTNIEJ- TROCHĘ SAMOKRYTYCYZMU BY CI SIĘ PRZYDAŁO. SAM JESTEŚ PRZEWRAŻLIWIONY NA TYM PUNKCIE, A INNI NIE? 4. CZĘSTO TEŻ SIĘ POJAWIA - TO JA JUŻ SIĘ NIE BĘDĘ ODZYWAŁ- TYPOWE PODEJŚCIE DZIECKA W PRZEDSZKOLU- SKRYTYKOWALI MNIE TO JA SIĘ OBRAŻĘ. REASUMUJĄC ZASTANÓW SIĘ POWAŻNIE NAD SWOIMI KONTAKTAMI INTERPERSONALNYMI , POPRACUJ NAD SWOIM CHARAKTERKIEM, WTEDY MOŻE SZYBCIEJ ZNAJDZIESZ SWOJĄ POŁÓWKĘ.
|
| 2010-05-18 20:00:21 | Randka co wy na to?Madziu czepiasz się chłopaka, ja myślę, że on nikogo nie chciał urazić, a jeżeli kogoś jakieś słowa zabolały przeprosił. Chłopak szczery, nie zakłamany dla mnie ok
|
|
2010-05-18 20:11:18
|
Randka co wy na to?Jejku, ludzie.... Odpuście już sobie. Każdy może czasem coś palnąć, ale żeby od razu robić z tego epopeję to już chyba przesada.
Nie bierzmy wszystkiego tak strasznie do siebie.
Weźmy po prostu kochajmy się :-)
I tyle.
|
|
2010-05-18 20:15:32
|
Randka co wy na to?Aha, i jeszcze jedno. Istnieje coś takiego jak Netykieta: http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta Jest tam punkt o pisaniu dużymi literami. Duże litery wyrażają krzyk. Nie żebym się czepiał ale tak jak w życiu codziennym w realu, tak i w Sieci obowiązują zasady kultury.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
|
| 2010-05-18 20:31:03 | Randka co wy na to?NIE CHCĘ BYĆ CHAMKĄ ALE KIEPSKO WIDZĘ. TEMAT PISANIA DUŻYMI LITERAMI JUŻ PRZERABIALIŚMY.
|
|
2010-05-18 20:36:26
|
Randka co wy na to?>> NIE CHCĘ BYĆ CHAMKĄ ALE KIEPSKO WIDZĘ. >>TEMAT PISANIA DUŻYMI LITERAMI JUŻ PRZERABIALIŚMY.
Ależ rozumiem Cię zupełnie 'MAGDA SZ'. Nie każdy musi stosować się do zasad kultury. Żyjemy w wolnym kraj. Zachowujesz się tak jak chcesz.
|
|
2010-05-18 20:47:34
|
Randka co wy na to?Ło matko. Dajcież już spokój. Sio! Taką mamy piękną jesień tej wiosny, a Wy, zamiast chodzić na piękne spacery po słonecznych łąkach i jeść truskawki, które niebywale już obrodziły - czepiacie się siebie. Zupełnie, jakbyście nie mieli nic innego do roboty :)
|
|
2010-05-18 20:51:03
|
Re:Ja lubię się czepiac fajnych dziewczyn. Zwłaszcza organoleptycznie ;-)
|
|
2010-05-18 21:10:24
|
Magda SZ. Chciałbym się dowiedzieć jak czytasz nasze wpisy, skoro są napisane małymi literami?
|
| 2010-05-18 21:21:42 | Randka co wy na to?ja chciałabym zaproponować zakończenie tych dyskusji, kłotni i wzajemnych naskakiwań na siebie. każdy powiedział co myśłi, Paweł może przeczyta nasze posty przemyśłi i zrobi z tym co uzna za stosowne. Ale jeszcze chciałabym zapytac Wojto-czy naprawde Ci przeszkadza że Magda Sz. pisze duzymi literami i uwazasz ze to niehgrzeczne z jej strony mimo ze wyjasniala powod?
|
|
2010-05-18 21:39:21
|
Re:Jeżeli faktycznie dla 'MAGDA SZ' jest problemem pisać normalnymi literami ze względów zdrowotnych, to nie ma problemu. Mogę zrobić wyjątek i przyjąć, że mi to nie przeszkadza. Mówię: wszyscy powinny przestrzegać ustalonych zasad, by żyło nam się lepiej. Ale zasady są dla ludzi, a nie ludzie dla zasad.
|
|
2010-05-18 21:44:45
|
Randka co wy na to?Przy okazji: gratulacje, życzenia, szacun i nie wiem co tam jeszcze, dla Kornelii z okazji zbliżającej się rocznicy tysięcznego postu na forum
|
| 2010-05-18 22:11:13 | Randka co wy na to?No pewnie ja też uważam że zasady są po to żeby ich przestzregać. Ale Magda od razu wyjasniła czemu tak pisze więc dla mnei to nei problem, tym bardziej na tym forum
|
| 2010-05-18 22:14:41 | Re:
WIESZ ILE MI ZAJĘŁO CZYTANIE TWOICH POSTÓW NA FORUM, CHYBA ZE 4 GODZINY, ALE CHCIAŁAM CIĘ BLIŻEJ POZNAĆ, ŻEBY NAPISAĆ TO CO NAPISAŁAM. U NAS BEZ PRZERWY LEJE, NA KURS NIE IDĘ, BO ODWOŁALI. BO MIMO WSZYSTKO JESTEŚ MI BARDZO " BLISKI", ŻE SIĘ TAK WYRAŻĘ, BO WYGLĄDASZ TAK JAK JA, MNIE OKO UCIEKA W STRONĘ SKRONI. NIENAWIDZĘ ROBIĆ ZDJĘĆ, I NIE DAŁABYM ICH NA WIDOK PUBLICZNY , SZACUNEK DLA CIEBIE, TRZYMAJ SIĘ , POZDRAWIAM
|
| 2010-05-19 07:21:14 | Re:: Wojto nie chcę się wyłamywać na forum, zaczęłam pisać tymi małymi literkami, ale z pomocą córki, bo samemu to straszna lipa. zjadam literki, nie piszę ą, ę ć, bo tych kresek tam nie widzę, zajmuje mi to sporo czasu. Nie chcę, żebyś musiał się domyślać sensu zdania, czy z dwojga złego pisanie Caps Lockiem nie jest lepsze. Ja dopiero na tym forum dowiedziałam się o tym krzyku- duże literki, wcześniej nie wiedziałam, ale ja jestem taka ciemna babka. Trudno. Mnie też to wkurza, że nie piszę, ale żal mi się z Wami rozstawać . Najgorszy problem mam w szkole, w tym roku wprowadzili egzamin z udziałem komputera, a ja z moim sokolim wzrokiem, jak go zdam to będzie cud. Nie chcą mi dać osoby do czytania tekstu z monitora, dają pół godziny dłużej i duże litery w tekście- mnie to nie potrzebne, bo problemów z drukiem nie mam, jak nie widzę to przybliżę sobie. Monitora się nie da , czcionka w tym programie to jeszcze mniejsza niż tu, powiem ci straszne. egzamin próbny zdałam, ale pisemnie. Z tym końcowym to mam straszny problem. Pozdrawiam. mam nadzieje, że nie narobiłam sporo błędów.
|
|
2010-05-19 07:33:13
|
Randka co wy na to?Zaproponowałem Ci prosty zabieg który powiększa rozmiar liter w komputerze. naciśnięcie crtl na klawiaturze oraz dopasowanie wielkości używając kółka przy myszce. Jeżeli nie działa. Zainstaluj Mozilla Firefox, ułatwi ci życie. Są również inne sposoby na poprawę widoczności. Ja proponowałbym od zmiany monitora na nowy, bo o ile wiem, napisałaś że używasz starego, co jednak niezbyt bardzo służy twojemu wzorkowi. Nowy, lub używany, na allegro, o niskiej rozdzielczości, 800x600 albo 1024x768, powinien rozwiązać problem, cena też nie powinna być horrendalna. Albo możesz zainstalować program do słabowidzących. Co do zdjęć. Co tu ukrywać, codziennie ludzie na mnie patrzą, tam się nie ukryje za ekranem monitora.
|
| 2010-05-19 08:09:39 | Randka co wy na to?No super - widzę, że wszystko wraca do normy. Wasze spory się zakończyły i niech tak już zostanie. Pozdrawiam wszystkich :)
|
| 2010-05-19 09:14:19 | Re:: Paweł z tym kółkiem to próbowałam, nie działa, o zainstalowaniu programu nie wiedziałam, ale komputer szkolny jest więc może być problem. W ogóle ta cała komisja i szkoła zaczynają mi działać na nerwy. z tej informatyki miała mnie zwolnić dyrka dlatego się tam zapisałam i zrezygnowałam ze studiów- błąd , ale człowiek się na błędach uczy. Następnie mi kazała zrezygnować ze zdawania , bo egzamin z komputerem to ja jej na to, że owszem mam pierwsza grupę, ale na oko, a nie na głowę i nie ma takiej opcji, żebym zrezygnowała . Oświadczyła, że tylko Centralna Komisja Egzaminacyjna może mnie do tego egzaminu dopuścić- straszna kłamczucha z tej Pani, bo okazało się , że każdy absolwent ma prawo przystąpić do egzaminu, a niepełnosprawność mnie nie dyskryminuje . Kazała mi się nauczyć całego programu na pamięć, a ja sie pytam jak jak do tego nie ma książki, na co ona oświadczyła, że mam co chciałam. Ja też jestem szczera, aż do bólu, a jak wyjdę z siebie to mówię co mi ślina na jezyk przyniesie- wypaliłam jej , że dyrektor szkoły nie może mieć uprzedzeń w stosunku do osób niepełnosprawnych, powinna umieć postawić sie w mojej sytuacji, bo jest kobietą wykształcona a w dodatku pedagogiem, a to nie moja wina, ze akurat w tym roku na egzaminie jest komputer. Jak pech to pech. Mnie bardzo denerwuje to jak inne osoby mówiąc coś do mnie patrzą mi prosto w oczy, bo ja tak nie mogę, a one uważają, że są szczere. Ty też tak masz?
|
|
2010-05-19 11:12:34
|
Randka co wy na to? hej nie obraziłam się nic z tych rzeczy nie miałam dostępu do neta więc odpisuje dopiero teraz moja waga a właciwie nadwaga wzięła się z tąd , że oprócz problemu ze wzrokiem mam problem z chodzeniem nie mogę np. jezdzić na rowerze czy biegać a co do facetów to większość z was zwraca uwagę na wygląd zewnętrzny tylko to się dlaa was liczy duże tzw oczy hi hi zgrabny tyłek i talia jak u osy a to , Ze większość z tych kobiet , które wam się podobają nie mają nić w głowach są głupie i puste oczywiście nie wszystkie pozdrawiam serdecznie Kasia Ps. a propo zdjęcia pawła to bardzo chciałabym je zobaczyć hehe
|
| 2010-05-19 13:11:24 | Randka co wy na to?Ja tez nie patrzę ludziom w oczy , a to dlatego , że oni wszyscy patrzą na moje uciekające oko. Wszystkim się wydaje , że jestem nieszczera, a tak nie jest!!! Bardzo się tego wstydzę , ale nie mam wpływu na moje oko. Mnie też coraz bardziej sprawia kłopot pisanie na komputerze , piszę z nosem przy monitorze, zlewają mi się literki , coraz więcej mętów i plamek . Uszy do góry , może nie będzie tak źle. Czy u was też jesień ?
|
|
2010-05-19 15:03:25
|
Randka co wy na to?patrzenie komuś w oczy, masakra. Ciesze się gdy odwracają ode mnie wzrok, bo inaczej czuje się jakby przypalał mnie laserem w oczach. Moje zdjęcia.cwaniaka http://www.jednooczni.org/forum/powitania/topic,630.html Z tymi pustymi i głupimi przesadzasz. Zaraz forumowe szczypiorki będą złe :p Nie będę zaprzeczał, ale lubię niskie szczupłe dziewczyny, które nie wyróżniają się z tłumu. Ale to chodzi o wyborze partnerki. Po prostu tak mam. Ale to nie jedyny aspekt wyboru, najlepiej jak wszystko ze sobą współgra, charakter, wygląd, zachowanie. I dlatego nadal jestem samotny. A co do wybory kolegi/koleżanki, tu wygląd, wzrost itd nie ma znaczenia.
|
| 2010-05-19 15:11:13 | Randka co wy na to?MAGA SZ BEDZIESZ TERAZ NADWYREZAC WZROK PISZAC MALYMI LITERKAMI BO KOMUS PRZESZKADZA ZE PISZESZ DUZYMI?
|
|
2010-05-19 17:16:54
|
Re:Oj, Wojtku, Wojtku :) Nawet nie zwróciłam uwagi. Wygląda na to, że największa ze mnie gaduła.Dzięki. Szkoda, że za kilkanaście dni mam jeszcze inną rocznicę - wchodzę w starość
|
| 2010-05-19 17:21:44 | Randka co wy na to?W starość nie wchodzi się wiekiem a duchem.
|
| 2010-05-19 17:25:37 | Re:: MARTKA JEST TAKIE POLSKIE PRZYSŁOWIE, JEŚLI WCHODZISZ MIĘDZY WRONY MUSISZ KRAKAĆ TAK JAK ONE. UDOWODNIŁAM, ŻE SIĘ STARAM, ALE BEZ POMOCY CÓRKI TO NIE DAM RADY. ONA TERAZ JEST JESZCZE W SZKOLE, TEMU JEST CAPS LOCK. MAM NADZIEJĘ, ŻE MOJE STARANIA ZOSTANĄ DOCENIONE, TRZEBA POKONYWAĆ BARIERY, CZASAMI NIE DO PRZEJŚCIA JAKBY SIĘ POCZĄTKOWO MOGŁO WYDAWAĆ. POZDRAWIAM.
|
| 2010-05-19 17:29:39 | Randka co wy na to?A ta starość to w jakim wieku się zaczyna? :)
|
|
2010-05-19 18:16:52
|
Randka co wy na to?Hej MAGDA SZ. Myślę, że powinnaś jak najprędzej skorzystać z rad PawelL1988 i zrobić coś w celu powiększenia obrazu na monitorze. Jeśli w dalszym ciągu będziesz tak silnie nadwyrężać wzrok - nawet pisząc dużymi literami - może to mieć tragiczne konsekwencje. Odległość od monitora musi wynosić minimum te 60 cm. Standardowo w Win XP jest funkcja lupy. Aby uruchomić lupę, należy wcisnąć kombinację klawiszy [Win U], następnie zaznaczyć pozycję Program lupa... i kliknąć przycisk Uruchom. Powiększa znacznie fragment obrazu. Dla nas wszystkich, na tym forum, wzrok, który nam pozostał jest dla nas najcenniejszy, więc trzeba o niego dbać. Pozdrawiam.
|
|
2010-05-19 18:22:40
|
Re::
No chyba od 30, a jak będę po 30, to powiem,że po 40 :)
|
|
2010-05-19 18:52:04
|
Randka co wy na to?Nie spamujcie tylko na randki się umawiać
![]()
|
|
2010-05-19 19:18:57
|
Randka co wy na to?No ja nie wiem, czy w moim "starczym" wieku to jeszcze wypada na randki się umawiać
|
|
2010-05-19 19:20:19
|
Randka co wy na to?Już się nie wykręcaj, tylko zbieraj na bilet.
|
|
2010-05-19 19:24:17
|
Randka co wy na to?Dozwolone od lat 50
Zajęte życiem na pełnych obrotach zapomniały się... zestarzeć. Współczesne pięćdziesięciolatki twierdzą, że "50 to nowe 30". Młodą jest się dwa razy. Ta druga młodość zaczyna się na półmetku. Tak,wiek to nie przeszkoda ,aby poczuć się młodo.Zgadzam się z Tobą Kornelio,..bo wszystko zaczyna się w naszej głowie.Jeśli uwierzymy we własne wartości .Młody ,piękny wygląd to nie wszystko,musi być jeszcze życiowa mądrość i doświadczenie.Nad wyglądem możemy jeszcze popracować byle nie przesadzić,a zadbana 50+zapewne zwróci uwagę i zachwyt niejednego przychodnia:)Nie ma reguły na zestarzenie się:)tak trzymać!Pozdrawiam wszystkie 50+.
|
|
2010-05-19 19:24:34
|
Randka co wy na to?Dobra. Jutro listonosz przynosi moje 340 zł emerytury. Odłożę na bilet.
|
|
2010-05-19 19:28:10
|
Randka co wy na to?A poważnie, to niech się wreszcie to lato zrobi, to może uda się w końcu jakieś spotkanie zmontować we wrocku.
|
|
2010-05-19 19:33:30
|
Randka co wy na to?U mnie słońce wyszło
|
|
2010-05-19 19:46:36
|
Randka co wy na to?A mnie się wydaje że człowiek ma tyle lat na ile się czuje... czasem 5 a czasem 100:)
|
| 2010-05-19 19:58:54 | Randka co wy na to?To zależy w jakim nastroju się wstanie.
|
| 2010-05-20 07:46:10 | Re::
Kornelia a co to za starość w wieku 30 lat? Ja myslalem, że wszystkie dziewczyny na tym forum mają tylko po osiemnaście lat Tak sobie myślę, czy za lat pięćdziesiąt lat (kiedy dopadnie nas Alzheimer i inne otępienia starcze) będziemy w stanie wzajemnie się rozpoznawać na forum? Ktoś coś do mnie napisze a ja (wtedy już z poplątaną pamięcią) odpiszę być może tak: a my się znamy? aaaaaaaaaaaaa tak, w 2010 zaraz po upadku muru berlińskiego chodziliśmy razem do przedszkola..... tak to były czasy za tego Gomułki ..... Wyobrażacie to sobie? Moja rada korzystajmy z życia teraz ile się da!
|
|
2010-05-20 09:48:50
|
Randka co wy na to? A dlaczego nam grozi choroba Alzheimera ? Cytat roku laureata nagrody Nobla z dziedziny medycyny, brazylijskiegoonkologa Drauzio Varella.
W dzisiejszym świecie wydaje się pięć razy więcej pieniędzy na środkizwiększające potencję i na silikon dla kobiet, niż na lekarstwa przeciwchorobie Alzheimera. Wynika z tego, że za kilka lat będziemy mieli mnóstwo starych kobiet zdużymi biustami i starych mężczyzn z twardymi członkami.Za to nikt z nich nie będzie w stanie sobie przypomnieć do czego im tojest potrzebne . He he koniecznie się uśmiechnij :) korzystać z życia póki czas!Pozdrawiam serdecznie wszystkich ![]() P.S Na razie (na moje szczęście) jestem po po 50-tce he he i żadnych symptomów tej choroby nie mam (uchowaj Boże)czego Wam serdecznie życzę.
|
| 2010-05-20 10:00:42 | Re:: Ja mam 31 lat i powiem Ci szczerze, ze czuję sie jeszcze młodo. Dzieci odmładzają. Po przekroczeniu 30 nagle nie osiwiałam, nie wypadły mi ząbki, nie pojawiło się dużo zmarszczek. Jest to swego rodzaju przeżycie, że sie tak wyrażę, bo jak sie jest już na półmetku swego życia- mam nadzieję, że do 60 dociagnę, robi człowiek podsumowanie, ile mu sie udało osiągnąć, czy dokonał trafnych wyborów w swoim życiu, jeżeli chodzi o wykształcenie- ja żałuję, pracę i partnera. Bo teraz moje myślenie i punkt widzenia jest trochę inny niż z 10 lat temu, ale to się nazywa doświadczenie życiowe. Pozdrawiam.
|
| 2010-05-20 10:12:11 | Re::
Fajnie Kasia, ze się odnalazłaś. Widzę, że masz zdrowe podejście do świata i nie bierzesz wszystkiego do siebie. Masz poczucie humoru /hi , hi ,ha , ha- w Twoich postach się przewija/, na pewno znajdziesz chłopaka , który doceni te walory, bo nie dla wszystkich ważny jest wygląd- dla mnie nie jest, ale ja się nie licze, bo nie dość , że po 30 , to jeszcze kobieta w dodatku zamężna. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, super, że jesteś z nami. Ale przez te parę dni co cie nie było to rozgorzała dyskusja na forum, pewnie czytałaś. Nie przejmuj się, bo miłość przychodzi znienacka, a podobno każdy gdzieś ma drugą połówkę przeznaczona dla niego.
|
|
2010-05-21 10:36:13
|
Randka co wy na to? dziękuje ci Magdo za te słowa ja już znalazłam swoją połuwkę
to prawda miłośc przezwycięża wszystko , jestem szczęliwa zadowolona zżycia bo mam dlakogo żyć ps. a posty czytałam a zdjęcia Pawła nadal niewidać hehe mam kogoś kto mnie kocha , mam prace , którą lubie i jest dobrze pozdrawiam
|
| 2010-05-21 11:15:06 | Randka co wy na to?E ciągu tygodnia znalazłaś swoją miłość??
a jak to się robi?
|
|
2010-05-21 12:55:51
|
Randka co wy na to?Dział powitania / temat Cześć. napisany przez mnie. Gratuluje.
|
|
2010-05-21 15:59:09
|
Randka co wy na to?tez chcialbym sie dowiedziec jak w tydzien znalezc milosc :D ale beka :)
|
| 2010-05-21 16:32:48 | Randka co wy na to?Mimo , że tą miłość już mam, też jestem ciekawa
.
|
|
2010-05-21 22:08:42
|
Randka co wy na to?Miłość od pierwszego wejrzenia. Podobno coś takiego istnieje
![]()
|
![]() |
![]() |

to prawda miłośc przezwycięża wszystko , jestem szczęliwa zadowolona zżycia bo mam dlakogo żyć ps. a posty czytałam a zdjęcia Pawła nadal niewidać hehe mam kogoś kto mnie kocha , mam prace , którą lubie i jest dobrze pozdrawiam
a jak to się robi?
.