|
2024-09-17 13:42:18
|
Epiproteza - co i jakDzień dobry, bardzo proszę o pomoc w rozjaśnieniu kilku kwestii. Mój mąż dostał właśnie skierowanie na epiprotezę, ma być ona zakładana na jego własne oko, mocno uszkodzone i niewidzące po wypadku pół roku temu. Pomimo przeczytania sporej części tego forum nadal mam wiele pytań. Po 1, czy taką epiprotezę otrzymuje się w ciągu jednej wizyty? Czytałam tutaj o komforterach, protezach modelujących itd. Mąż do tej pory nie nosi nic, oko miało się zagoić. Nikt nie wyjaśnił nam tego procesu, czy będzie konieczny jakiś okres przygotowania? Wiem że każdy przypadek może być inny, chciałabym wiedzieć jakie są możliwości. Po 2, gdzie aktualnie najlepiej udać się po epiprotezę? Opinie na temat pracowni w Polsce są bardzo różne i niezbyt aktualne. Zależy nam na jak najszybszym terminie i najlepszej możliwej jakości. Czy warto wybrać się za granicę? Np pracownia w Hamburgu wzbudziła moje duże zainteresowanie. Ale przy tym nie wiem czy konieczne jest kilka wizyt czy tylko jedna, czy trzeba później jeździć na kontrole. W takim wypadku odległość byłaby problematyczna. W tej chwili nie mam pojęcia od czego zacząć i w którą stronę ruszyć, będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i wszelkie rady.
|