|
WielkaŁapa
|
2010-11-01 18:37:28
|
WielkaŁapa Witam serdecznie Jestem z Częstochowy Mam 29 latek ^v^ jestem młody ale co tam. No i wypadek miałem w pracy gdzie na dziś jestem osobą jednooczną ale mającą 2 oczu. Widzę tylko na jedno Lewe oko, ale to widzenie jest słabe i ogranicza mnie to, choć staram się jak tylko mogę. Jestem ciekawy czy jeszcze kiedyś odzyskam wzrok i będę widział jak dawniej. Podziwiam innych mających jedno oko i nie tylko. Ta strona jest super i mam nadzieję że ktoś będzie aktywny w życiu tej strony. Bo widzę że ostatnio nikt się nie odzywa. A szkoda bo ja lubię spam i to bardzo. Więc kochani do dzieła piszcie co wam na język ślina przyniesie. ^v^ Pozdrawiam wszystkich.
|
2010-11-01 20:16:56
|
WielkaŁapa jak masz tyle lat to ty stary juz jestes widze ze uzalasz sie nad soba .Wez sie chlopie za siebie. Nie siedz przed kompem tylko kozystaj z pieknej pogody dopuki jest trzeba sie nia nacieszyc poki jest taka piekna
|
|
2010-11-02 07:41:46
|
WielkaŁapa Witaj na forum w takim razie, miło że do nas dołączyłeś. Może najpier ty napisz co nieco żeby się konwersacja rozwinęła ;p
|
2010-11-02 10:02:07
|
WielkaŁapa Znaczy co chcieli byście wiedzieć Powiem ze nie mogę zbyt wiele pisać bo mam pewne sprawy jeszcze nie zamknięte i jakoś tak to wygląda. Powiem wam że mam syna Ernesta ma 6 lat. No i żonkę mam ale to nie o to chodzi. Ja się nie użalam nad sobą ale może tak to zostało odebrane. Jestem jaki jestem i nie wiem jak to zmienić, nie mam pojęcia. Mam sporo zainteresowań np. w młodości sklejałem modele z papieru które były nie łatwym kąskiem dla modelarzy. Lubiłem sklejać model, ale ten wypadek mi przeszkodził. No i teraz siedzę sobie przy kompie i gadam właśnie tylko przez niego z innymi osobami, tyli mi teraz zostało. Dlatego chciał bym porozmawiać z inną osobą która jest tak jak ja jednooczna. Może się wtedy bardziej otworzę na świat, nie wiem może jestem użalającym się nad sobą. Ale ja nie myślę tak. Chyba że się mylę.
|
2010-11-02 11:09:36
|
WielkaŁapa sluchaj najwazniejsze w zyciu to miec wsparcie ze strony najblizszych ja to przeszlam!!! w szkole sredniej mialam wypadek.dziewczyna wlozyla mi palec do oka.uszkodzila mi cale oko .od 12 lat jestem osoba jednooczna.zalamke mialam zaje... ale sie nie poddalam. szkola nie pozwolila mi ukonczyc nauki i 2lata daly w leb. ludzie gapili sie na mnie jak na odmienca ale po pewnym czasie zaczelam ich ignorowac a nawet w pewnych momentach pytac czy jestem gdzies brudna na buzi ze mi sie tak przygladaja przeze mnie nawet moja 11letnia corka ma w szkole problemy.dzieci smieja sie z niej ze ma taka mame.a ona w odzewie bije sie z nimi a ja tylko jestem wzywana na dywanik do pani dyrektor.dzieci to skarb ciagle mowia ze nawet gdybym mniala zostac calkowita kaleka to i tak ich milosc nie zmienilaby sie.kochaja mnie taka jaka jestem a nie moj wyglad !!!!kurcze moglabym tak bez przerwy!!! dzieci mam soper
|
2010-11-02 12:00:54
|
WielkaŁapa Wiem że wsparcie jest potrzebne Mam wsparcie, ale czy to za mało że tylko żona mnie wspiera ??? Sym mnie kocha i to strasznie On miał 2 latka jak miałem wypadek i widział jak wyglądałem. Zawsze mnie wspiera i pomaga nawet kropi mi oczy. Mając 3 lata kropił mi choć nie miał do tego wieku by wiedzieć co się dzieje. Wydaje mi się że teraz to stało się dla wszystkich normalne. Ale ja nie wiem dlaczego taki jestem i wszystko mnie drażni w koło. Dziwne zerkanie na mnie w trakcie jazdy autobusem, czy będąc w markecie. Nawet dziwne odzywki starych mocherów dobrze ci tak łobuzi!!!!!! I tak na cały głos w autobusie. To jest wqr....... i to strasznie. Dlatego przestałem wychodzić z domu nawet z żoną. Wstyd mi i nie wiem co zrobić. Choć czasem powiem że mam dni kiedy wyjdę z domku i idę na spacer z żoną i synkiem. Ale to sporadycznie. Chciał bym porozmawiać tak oko w oko z kimś kto sobie poradził z takim czymś. Ja chyba jeszcze nie doszedłem do tego etapu co ty. Więc chyba mam jeszcze czas by się przyzwyczaić. No i powiem że ja się nie łame, jestem pogodną osobą i chyba tylko dlatego mnie to cieszy życie.
|
2010-11-02 12:18:49
|
WielkaŁapa na glupie odzywki ludzi nie zwracaj uwagi ignoruj ich slowa jak wiatr cos przylecialo i odlecialo. jezeli przestaniesz wychodzic z domu to zglupiejesz ja dlugo sie przelamywalam ale sie udalo poszlam do pracy i przestalam zwracac uwage na spojzenia innych ignoruje to i jest juz dobrze
|
2010-11-02 12:23:39
|
WielkaŁapa najwazniejsze w zyciu to chciec. trzeba chciec normalnosci w zyciu i z cierpliwoscia czekac.Dazyc do wybranego celu a wszystko przyjdzie chodz czasami czasu troche uplynie
|
2010-11-02 15:15:59
|
WielkaŁapa No właśnie Ja chyba jeszcze potrzebuję czasu by stawić temu wszystkiemu czoła. Myślę że jak pracowałem to było inaczej, ale teraz jak nie pracuję bo mi powiedzieli że ja ślepy chcę pracować !!!!!! To odechciewa mi się żyć. Zawsze jak tylko idę na rozmowę to się pytają. - To jak pan chce pracować jak pan nie widzi ????? -Jak pon chce w ogóle coś robić??? co pan sobie myśli robić nie widząc ?? Te pytanie mnie zabijają i odechciewa mi się wszystkiego. Mam doła takiego że nie wiem co się ze mną dzieje. Musze pomyśleć nad swoim biznesem tylko nie wiem jak się do tego zabrać. A mam mnóstwo pomysłów. Tylko jak to wszystko zrobić i gdzie ????
|
2010-11-03 08:50:42
|
WielkaŁapa czlowieku przeciez w kazdym miescie sa instytucje pomagajace w stwozeniu wlasnego biznesu ja jestem z plocka i nawet u nas sa punkty ktore doradzaja i pomagaja w realizowaniu planow. u nas jest to posredniak i urzad miasta.mamy rowniaz osrodek wsparcia biznesowego.dzieki nim moj brat otworzyl sobie jednoosobowa firemke ogolnobudowlana i nawet mu dobrze idzie z tym ze robi wszystko od ziemi po dachy i wnetsza
|
2010-11-03 14:39:18
|
WielkaŁapa No widzisz chociaż rozmowa się kręci :) Dzięki tobie trochę jestem aktywniejszy na tym forum :) Mam nadzieję ze dam radę z tą firmą. I chyba jeszcze jak coś mi w głowie szumi to można się starać z UE na rozruch. No i chyba jeszcze z PFRONU , ale tu nie jestem pewien.
|
 |
 |