|
2010-07-25 00:41:24
|
pytanie o astgmatyzmmoj syn jeden jak i drugi ma ta wade,starszego jak patrzy niezaleznie czy przez okulary czy bez bola oczy,nie moze skupic wzroku ani przez chwile na jednym punkcie,czy to normalne przy tej wadzie?Bylam juz u kilku dobrych okulistow w mojej okolicy,niby wszystko z oczkami ma ok tylko ta wada,szybko sie poglebia,przeraza mnie to.Czy tez Was bola oczy?
|
|
2010-07-28 11:02:51
|
pytanie o astgmatyzmtez tak myslalam dlatego po dobraniu okularow ,jak Go oczy bolaly pojechalismy do innego okulisty,chcialam zobaczyc co ten mi powie.Ogolnie bylam u trzech i kazdy mowil ze ten poprzedni dal zle szkla albo bylo za duzo plusow albo minusow :-) Ten ostatni u ktorego bylismy robil dokladniejsze badania i kazal kontrolowac co pol roku.Przed rozpoczeciem roku szkolnego pojedziemy,az jestem ciekawa co teraz bedzie.Na pytanie dlaczego tak szybko ta wada sie poglebia odpowiedzial mi ze czasem tak hywa ze jak dziecko rosnie to i ta wada rosnie razem z NIm,ale moze byc tak ze ona sie w pewnym momencie zatrzyma.Pozdrawiam
|