MENU

Forum - Cześć wszystkim

Cześć wszystkim

Cześć wszystkim

Witam.

Jako nowy na forum postanowiłem się ujawnić i przywitać. Na imię mi Szymon. Stronę znalazłem niedawno (jakieś 3 dni temu) i całkiem przypadkowo. Nawet nie wiedziałem o jej istnieniu wcześniej. A szkoda, bo znalazłem tu wiele ciekawych i przydatnych informacji i opisów prywatnych.

Tak jak jest zaznaczone w moim profilu posiadam oboje oczu, lecz niedowidzę znacznie na jedno - dokładnie na prawe oko. Wadę posiadam odkąd pamiętam, czyli raczej od urodzenia. Pytałem się rodziców jak to się stało. Dowiedziałem się tylko, że prawdopodobnie przez silne leki, które dostawała moja mama podczas porodu ze mną. Dokładnie nie wiem jak nazywa się moja wada, ale u okulisty na tablicy przeczytam z przymrużeniem oka pierwszą dużą literę (heh zawsze coś), a dalszych już nie daję rady, ponieważ wszystko zlewa się w ciemną plamę nie do odczytania.

Od dzieciństwa trafiałem na dziwnych okulistów, którzy dawali mi wielkie okulary i kazali nosić przesłonę na zdrowym oku. Jednak nic to nie dawało. Swoją drogą gratuluję im pomysłu i poczucia humoru. Wrażenia ze szkoły podstawowej bezcenne:/

Później dorobiłem się soczewki kontaktowej na chore oko. Skutek do przewidzenia- żadnej poprawy wzroku (na szczęście nie musiałem już przesłaniać zdrowego oka). Z czasem przyszedł czas na zmianę soczewki, jednak zrezygnowałem z tego nie widząc żadnej poprawy. W międzyczasie zahaczyłem chyba 2 lub 3 razy o klinikę w Katowicach. Tygodniowy pobyt i naświetlanie laserowe nie wspominam jakoś z utęsknieniem.

W wieku 17 lat dowiedziałem się o możliwości operacji mojej wady. Jeden warunek- musiałem poczekać conajmniej do 20-go roku życia. Tak więc 2 lata temu zdecydowałem się na zabieg we Wrocławiu. Nie powiem napaliłem się na to jak Arab na kurs pilotażu i liczyłem na wiele. Cóż życie po raz kolejny pokazało przykrą prawdę. Tzn. poprawa jakaś tam jest. Widzę trochę ostrzej, ale  chyba spodziewałem się więcej (może na zbyt wiele liczyłem).

Obecnie jestem już do tego przyzwyczajony. Pewnie dlatego, że mam tak od urodzenia i nie wiem jak to jest patrzeć obojgiem zdrowych oczu, więc nie mam za czym tęsknić.

To byłaby tak mniej więcej moja historia. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie życzliwie:)

Pozdrawiam i liczę na jakiś odzew z Waszej strony. Może kontakt. Chętnie z kimś popiszę. Cześć. 

Cześć wszystkim

Witaj!Miło ,że napisałeś swoją historię i patrzysz na swoją wadę racjonalnie.Tak czasami liczymy na zbyt wiele ,a potem jesteśmy rozczarowani .Ty akurat do nich nie należysz:)i tak trzymaj!Pozdrawiam

Cześć wszystkim

Witaj, witaj! Faktycznie, masz historię :) Fajnie, żę do nas dołączyłeś!

Mam nadzieję, że zagościsz na dłużej, witam w imieniu redakcji ( ale szumne słowo, he he).

Cześć wszystkim

Witaj :)

Cześć wszystkim

Siemasz :)

Cześć wszystkim

Siemasz :)

Cześć wszystkim

Witaj:) Twoja historia jest bardzo podobna do mojej ,fajnie że jest ktoś taki jak Ja .Pozdrawiam