MENU

Forum - OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

Mam pytanie, czy ktoś z Was ma problem z obsuwaniem się epiprotezy?

Przez pierwsze miesiące "leżała" świetnie,  teraz "ucieka" w bok, co daje efekt zezowania.  Nie wiem, czy to kwestia "rozluźnienia" mięśni, gorszego trzymania epiprotezy przez powiekę, ponieważ teraz sztuczne oko jest bardziej rozszerzone?

pozdrawiam  

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

W której pracowni wykonywałas epiprotezę?

Myślę, że powinnaś udać się do niej i tam przedstawić swój problem, powinni Ci jakos pomóc.

Pozdrawiam

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

Wiem, że będę musiała jechać. Obawiam się jednak, że odchylenie powieki i "opadanie" epiprotezy powodują mięśnie i słaba praca powieki a kolejny przydział to lat kilka. Teraz proteza nie wygląda naturalnie, sztuczne oko jest sporo mocniej rozwarte a tęczówka znajduje się w nienaturalnej pozycji. Epiproteza przesuwa się o ok. 45 stopni.

Dziękuję za wiadomość.

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

ja mam wlasnie to samo,gorna mocno sie otwiera a dolna opada

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

Witam Cie...mnie rowniez przekreca sie epiproteza ,gdy tylko troche zaswedzi i chce sobie przetrzec oko .to wiem napewno ze zaraz jest przekrecona no i efekt zeza murowany.

Wtedy moje dzieciaki sie usmiechaja i mowia ...mamuś spojrz nam prosto w oczy...no i mamy ubaw wszyscy ,mysle ze tak juz musi byc z tym przekrecaniem.

Pozdrawiam wszystkich jednookich...

OBSUWANIE SIĘ EPIPROTEZY

No i właśnie tu jest pies pogrzebany. Może i szklane epi i protezy są ładniejsze, ale nic z nimi potem nie można zrobić, a mięśnie powiek, oraz oczodołu, jak nasze inne mięśnie, ciągle pracują, więc proteza układa się inaczej.

Dlatego ja zawsze polecam protezę, którą można modyfikować, poprawić, zmienić, dokolorować, powiększyć i zmniejszyć - akrylową. Jeśli jest zadbana i raz na jakiś czas szlifowana, nie ma prawa być matowa, ani brzydka.