|
2010-05-11 18:30:21
|
Witam serdecznieWitam bardzo serdecznie wszystkich ;jednoocznych; ! Mimo tego , że mam oboje oczu jestem jednooczna . Prawym okiem nie widzę nic , przy badaniu , w okularach, nie widzę nawet największej liczby lub litery. Lewe oko - 4.5. Dodatkowo astygmatyzm , męty, błyski , a z nastaniem wiosny , alergiczne zapalenie spojówek. Okuliści nie wypowiadają się na temat mojej ostrości wzroku , na temat mojego prawego oka usłyszałam tylko - nie będzie poprawy prawdopodobnie więcej niż -10[czy żaden nie mógł tego dokładnie sprawdzić?]. Niedowidzę od dzieciństwa, nie przeszkadzało mi to jednak w prowadzeniu normalnego życia , jakie by ono nie było. Czytając wasze wypowiedzi, uważam , że mimo mojej wady nie jest jeszcze najgorzej. Mam nadzieję , że nie dojdzie u mnie do odklejenia siatkówki , mimo że pracuję bardzo ciężko fizycznie. Wszystkim Wam życzę pogody ducha i zdrówka w oczkach .
|
|
2010-05-12 14:08:40
|
Witam serdecznieNiestety nie mam innego wyjścia , muszę zapylać . Najbardziej się boję , że mogę utracić możliwość czytania . To jest to co uwielbiam. Nie wyobrażam sobie życia bez książek. Mam już swoje lata, ze względu na moją wadę wzroku nie przyjmowali mnie do takiej pracy jak bym chciała. Pozdrawiam
|
|
2010-05-17 10:23:13
|
Witam serdecznieWitam po sąsiedzku bo z Katowic :)
|