MENU

Forum - Witam serdecznie

Witam serdecznie

Witam serdecznie

Witam bardzo serdecznie wszystkich ;jednoocznych; ! Mimo tego , że mam oboje oczu jestem jednooczna . Prawym okiem nie widzę nic , przy badaniu , w okularach, nie widzę nawet największej liczby lub litery. Lewe oko - 4.5. Dodatkowo astygmatyzm , męty, błyski , a z nastaniem wiosny , alergiczne zapalenie spojówek. Okuliści nie wypowiadają się na temat mojej ostrości wzroku , na temat mojego prawego oka usłyszałam tylko - nie będzie poprawy prawdopodobnie więcej niż -10[czy żaden nie mógł tego dokładnie sprawdzić?]. Niedowidzę od dzieciństwa, nie przeszkadzało mi to jednak w prowadzeniu normalnego życia , jakie by ono nie było. Czytając wasze wypowiedzi, uważam , że mimo mojej wady nie jest jeszcze najgorzej. Mam nadzieję , że nie dojdzie u mnie do odklejenia siatkówki , mimo że pracuję bardzo ciężko fizycznie. Wszystkim Wam życzę pogody ducha i zdrówka w oczkach .

Witam serdecznie

Cześć Joasiu:) co do ciężkiej pracy fizycznej Twojej to oszczędzaj się najbardziej jak możesz z. siatkówką nie ma żartów a ryzyko odklejenia sie jej niestety jest przy wadach wzroku.

Pozdrawiam Magda:) 

Witam serdecznie

Niestety nie mam innego wyjścia , muszę zapylać . Najbardziej się boję , że mogę utracić możliwość czytania . To jest to co uwielbiam. Nie wyobrażam sobie życia bez książek. Mam już swoje lata, ze względu na moją wadę wzroku nie przyjmowali mnie do takiej pracy jak bym chciała. Pozdrawiam

Witam serdecznie

DOŁĄCZAM SIĘ DO GŁOSU CICHEGO.

SAMA MIAŁAM PARĘ OPERACJI Z POWODU ODKLEJENIA SIATKÓWKI, WIĘC WIEM CO PISZĘ  I NIKOMU NIE ŻYCZĘ TAKICH PRZEŻYĆ

MNIE SIĘ WYDAJE, ŻE NIE MA GORSZEJ TRAGEDII JAK BRAK WIDZENIA .

POZDRAWIAM 

Witam serdecznie

Witam po sąsiedzku bo z Katowic :)