MENU

Forum - "atak" na filmie 3d i jedno oko

"atak" na filmie 3d i jedno oko

Mam 16lat, imię Paweł.

Mam jedno oko prawie całkowicie sprawne (-0.5)

Zaś drugie prawie całkowicie nie sprawne - nie pamiętam jaką mam wadę, więc ją opiszę  - (niesprawne) oko jest normalnej wielkości i normalnego ubarwienia widzę strasznie rozmazany obraz - kolory ok. Choroba jest nieuleczalna i tyle pamiętam.

Ostatnio byłem z klasą na filmie 3d założyłem okulary 3d na swoje okulary. Wszystko było super - widziałem nawet (o dziwo, gdyż kiedyś na innym filmie w technologii 3d nie widziałem) efekty przestrzenności. Po 30 minutach poczułem silne zawroty głowy - zdjąłem okulary i zobaczyłem, że obraz "zjeżdza" mi na lewą stronę -  tak jakby gałka oczna ruszała się bez mojej zgody. Wyszedłem z kina, ale ten stan utrzymywał się jeszcze przez kilka godzin (obraz się już nie ruszał bez mojej "zgody" ale zawroty głowy dalej były) - dopiero nazajutrz te objawy minęły - warto wspomnieć że wymiotowałem.

Innymi czynnikami mogły być: jedzenie fast-food (tłumaczy wymioty ale nie świder w głowie)

zbyt lekkie ubranie, ale to raczej odpada gdyż na dworze przebywałem tylko kilka minut podczas trasy autokar-kino.

Proszę o pomoc - wytłumaczenie co? jak? i dlaczego?

Z góry dziękuje i pozdrawiam!

Hm,

nie rozumiem, do widzenia 3D potrzebne jest potrzebne dwojga sprawnych oczu, wiec prawdopodobnie  oszukiwałeś umysł, patrząc przez jedno oko przy pomocy okularów do 3D, a mózg ci się w ten czas "gotował", odbierał fałszywy obraz, aż w końcu nie dał rady i dostałeś ataku. 

odnawiam stary temat ;p czy jest mozliwe aby kiedys wynalezli takie cos zeby osoby jednooczne widzialy efekty 3d? coraz wiecej filmow i wogole rzeczy robia w 3d,a ja oczywiscie musze sie czuc teraz gorszy ;/

swiat jest tak samo zajebisty w 2d wiec nie ma co czuc sie tym gorszym

hmm technologia 3D....

TOSHIBA wprowadza na rynek nowe telewizory o małej przekątnej ekranu 12 i 20 cali które nie wymagają specjalnych okólarów .....może to coś dla nas .

a technologia 2D też jest super :)

jest jest ;) ale chce zobaczyc jakis film,w kinach jest tylko w 3d i musze czekac nie wiadomo ile az wyjdzie normalna wersja;/