|
2010-02-19 16:10:28
|
witam Was Wszystkichna IPONIE podano link do waszej strony i tak WAS odkryłam ,bardzo się cieszę że istniejecie na forum,zapisałam się kiedyś do forum ,,zwyrodnienia barwnikowego ,, ale tam dawno nikt nie zaglądał ,pojawiały się tylko reklamy pigułek po angielsku" a dziś to nawet go nie znalazłam ,chyba zostało usunięte. Jestem osobą jednooczną od dzieciństwa i tak bardzo się do tego przyzwyczaiłam że myślałam iż wszyscy tak widzą.Skończyłam szkołe potem praca ,dzieci i dopiero jak zaczeły się kłopoty ze wzrokiem u dzieci ,ktoś pomyślał by mnie zbadać.Rozpoznano także zwyrodnienie barwnikowe siatkówek oczu -choroba genetyczna polegająca na stopniowej utracie pola widzenia aż do lunetowego-jestem na rencie od 12 lat,mają ją też moi synowie/dawano kiedyś jeszcze tzw renty szkolne/ .Wszystko to po długich bataliach sądowych ,ale mają renty ,pokończyli szkoły i pracują. Na waszym forum jest dużo ważnych informacji dla osób z chorobami oczu więc czasami o coś zapytam ,w czymś pomogę a może podyskutuje z jakąś bratnią duszą....pozdrawiam Wszystkich ......Lidia.
|
2010-02-19 19:15:47
|
witam Was WszystkichWitaj Lidko!Jak sądzę mamy podobne schorzenia,tylko u mnie nie wykryli czy to genetyczne i w takiej niewiedzy mnie pozostawili,Ponieważ rodzice wcześnie zmarli to tak sobie z tym żyję z wielkim optymizmem do ludzi i świata.Mam siostrę bliżniaczkę ,która jest typowym okazem zdrowia Dzięki Bogu ale ciągle mi mówi pamiętaj ,że musisz powiedzieć lekarzom ,że może to że jesteś tak schorowana to może mieć związek ale nawet jak tak to nic nie zmieni :)Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
|