MENU

Forum - Ewisceracja Warszawa Agata Bełżecka

Ewisceracja Warszawa Agata Bełżecka

Witam Serdecznie, 

5 lat temu odkleiła mi się siatkówka i po nieudanych operacji straciłam oko, do tego stopnia, że zmieniło kolor, straciło  ciśnienie w oku i powoli zapadło się i stało się bolesne. Po trzech latach męczarni podjęłam decyzje o usunięciu oka, mimo wielu obaw operacja stała się wybawieniem dla mojego codziennego życia. Operowała mnie lekarz z Warszawy, Pani Doktor Agata Bełżecka, dzięki niej moje oko wygląda jak by nigdy nic się nie stało, ma bardzo dużą ruchomość. protezę wykonał mi Pan protetyk z Warszawy przy Ul. Konwiktorskiej 8. Gdyby ktoś borykał się z podobnym problem i chciał zobaczyć jak świetnie może wyglądać oko po jego usunięcia zapraszam na priv. Piszę ten post, ponieważ długo borykałam się z problemem złego wyglądu oraz bolesności, Pozdrawiam Serdecznie wszystkie osoby jednooczne. 

Witam,

Czy mogę prosić o więcej szczegółów gdzie było usuwane oko? Czy było to prywatnie czy na NFZ? W jakiej poradni była wykonywana epiproteza oka? No i najważniejsza ile czasu zajęło od usunięcia oka do założenia epiprotezy? Niestety nie wiem jak napisać na priv na tym forum.

Sam mam oko po urazie od ponad 20 lat i obecnie noszę soczewkę która w jakimś stopniu pomaga w codziennym funkcjonowaniu. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad epiprotezą ale przeraża mnie fakt wyłączenia z życia zawodowego na czas usunięcia oka i zagojenia wszystkiego do momentu włożenia epi. No i jeszcze te problemy z znalezieniem dobrego protetyka który zrobi dla mnie pasującą protezę.

Cieszę się że Tobie się udało i mam nadzieję że przekonasz mnie do tej decyzji :)