MENU

Forum - Gdzie najlepiej zrobić protezę oka w 2025? Macie sprawdzone miejsca?

Gdzie najlepiej zrobić protezę oka w 2025? Macie sprawdzone miejsca?

Cześć,
mam budżet, więc kasa nie gra roli – zależy mi na jakości i podejściu. Szukam polecanych miejsc na wykonanie protezy oka w 2025 roku. Wiem, że opinie są różne, dlatego chciałbym usłyszeć doświadczenia innych – szczególnie jeśli ktoś był za granicą.

Rozważam m.in.:
Czechy – Oční optika a výroba očních protéz (Opava)
Niemcy – Augenprothesen Hamburg
Anglia – Moorfields Eye Hospital, Londyn

Austria – Asp­rion
Polska – Kraków, ul. Świętej Kingi

Macie doświadczenia z którymś z tych miejsc? Albo może polecacie coś jeszcze innego? Gdzie warto się wybrać?

Dzięki z góry za każdą opinię!

Poleciłabym w Polsce Chorzów, ale tam wykonują tylko protezy z drukarki 3D. Wcześniej wykonywał epiprotezy Thorsten Meyer, obecnie - jedynie w Monachium przyjmuje. W listopadzie wybieram się do Krakowa, do Vision Perfekt - po raz pierwszy, dotąd korzystałam jedynie z epiprotez od T. Meyera i byłam bardzo zadowolona z efektów.

Okej, dzięki za odpowiedź. Właśnie odnośnie Krakowa też są różne opinie itd. więc sam nie wiem. Na razie wysłałem maile do Londynu i innych. Dam znać co i jak będę mieć więcej informacji - jak mi odpowiedzą.

Ja w Lipcu jadę do Vision po epi do Krakowa, są różne opinie, ale znam dwie osoby z forum z którymi mam stały kontakt i epi u nich są bardzo dobrze wykonane, niemalże nie odbiegają od zdrowego oka. Wcześniej robiłam u Thorsten Meyer o nim też są różne opinie jedni byli zadowoleni, a jedni nie jednak mi zrobił bardzo dobrze. Byłam bardzo zadowolona. Także ile osób tyle różnych opinii.

Jutro idę na konsultacje do Krakowa ale na protezę z tworzywa, a nie szklaną - dam znać co mi powiedzą.

Świetnie

Ja również czekam na opinię 

Noszę epi od P Welendy bądź Walendy?

Niestety jest już w stanie krytycznym także rozglądam się za jakimś miejscem gdzie mógłbym się udać i wymienić już dosyć zmęczona życiem epi...

Polecam placówkę w Krakowie na ulicy świętej kingi fachowa obsługa, idealne dobranie koloru epi.