MENU

Forum - Epi na własnym oku

Epi na własnym oku

Epi na własnym oku

Witam, kto z was nosi epi na własnym oku? Kiedyś ten temat był na forum, ale minęło tyle lat, że można go poruszyć na nowo. Ile czasu wasze oko wytrzymuje z epiprotezą? Czy stosujecie jakieś preparaty nawilżające? 

Epi na własnym oku

Mam oko w zaniku, po urazie... ale epiprotezę noszę na prawym oku. Stosuję sól fizjologiczną, krople nawilżające. Nie zdejmuję epiprotezy zbyt często, bo mam problem z jej zakładaniem... Lewe oko ma wadę -8, jestem w dodatku praworęczna, więc próbując założyć epiprotezę, jest to nieporęczne, niewygodne... korzystam z pomocy drugiej osoby, nie jestem w stanie sama jej założyć.

PS. Pomysł z "odrodzeniem" wątków na forum popieram :) 

Epi na własnym oku

Hej, noszę epi prawie od urodzenia ;) (małoocze); od zawsze mam akrylowe, najpierw u Iwanko, raz mialam z Łodzi, ale poprawił ją p Andrzej z Warszawy, bo jedyne co było w niej dobre to kolor…. Mam problem z suchością wtedy używam maść vitapos; od 3 l mam tez przerost śluzówki, ktory niestety wypycha epi, niestety na to nie znalazlam pomocy, okulista poki co odradza zabieg, bo po szwach mogą zrobić się blizny i wtedy będzie większy klopot… może ktoś był w podobnej sytuacji ? Pozdrawiam!