MENU

Forum - Plastyka powiek -poleccie mi

Plastyka powiek -poleccie mi

Plastyka powiek -ale GDZIE?

Jestem juz po przeszczepie nie zadługo jade do Krakowa po epip.modelująca ..Jednak to nie koniec moich operacji czeka mnie jeszcze plastyka powiek...mam dylemat -co do kliniki , nie mam pojęcia gdzie mam sie udać...Jaworski proponuje ze wykona mi te zabiegi (bo musze miec operowane dwie powieki:-(ale jak tak czytam forum to zaczynam miec obawy mimo ze przeszczep sie udał(miałam odrazu po usunieciu gałki ocznej ) mysle o Polanicy ale tam sie podobno czeka na kase chorych a prywatnie...to juz sama niewiem tyle kasy poszło na przeszczep , ale jakby miało byc dobrze to nawet jestem skłonna zapłacic . Moze zadzwonie do mojej pani doktor Johan z Bytomia to mi doradzi albo sama sie za to wezmie ajjjj pomozcie "chce byc piekna" tak jak Wy wszystkie zresztą:-/ pozdrawiam

Wiem, że plastyką oczodołów i powiek zajmuje się także doktor Stępniewski z Kobylnik koło Poznania, ale nie miałam z nim jeszcze do czynienia.

Możesz też spróbować w Klinice Chirurgii Plastycznej w Szpitalu przy ul. Czerniakowskiej 231 w Warszawie, tam też w ramach NFZ a czas oczekiwania krótszy, niż w Polanicy. 

Dzięki Kornelko za odp.bardzo zalezy mi na czasie bo wyjatkowo długo chodze z tym opatrunkiem juz kolo 6lat-ile można...a lecze sie od urodzenia -lat 30-masakra,trochę pojezdziłam po szpitalach w Polsce i za granicą ... na temat lekarzy mogę duzo powiedzieć, ale tu nie o to chodzi...otóż dostałam propozycję od Jaworskiego ze mi zoperuje powieki , koszt jednej ok.4tyś- wcale nie mało , w sumie wymagam 2zabiegow czyli=8tyś plus wizyty kontrolne----Znalazłam lekarza KRZYSZTOF CZOPKIEWICZ ,który sie zajmuje plastyką powiek w Opolu blisko mojego miejsca zamieszkania... Ujeło mnie w nim to, ze uzyskał specjalizację II stopnia z chirurgii plastycznej pod kierunkiem p. prof. Kazimierza Kobusa w Polanicy Zdroju ........Dzwoniłam i wydaje mi sie ze w porównaniu z innymi klinikami prywatnymi jest tani,bo za jedna powiekę bierze coś k.2.500 tyż a jak robi sie jednoczesnie 2 to są znizki k. 4.800żł , zastanawiam się nadtym czy sie do niego nie udać .

Może wiecie coś na jego temat???? .

oto link jego strony

www.chirplast.pl/

ja robiłam we wrocławiu w szpitalu kolejowym,ale nie mam porównania,bo jak patrzę na wsze zdjęcia to macie super niewidoczne prawie to,że jesteście jednooczni.U mnie skóra się obkurcza i widać bardzo wyraźnie i okropnie,że oka nie mam,ale we wroclawiu robili co mogli,teraz nie wiem czy jeszcze robia

Asiulek, mnie się wydaje, że plastyka powiek jest refundowana, więc dlaczego masz płacić? chyba, że po to, by szybciej być zoperowaną, bo jakie kolejki są, to każdy chyba wie. Chyba, że jest to jakiś specjalny sposób leczenia, za który nasze kochane państwo nie płaci .

Mnie kiedyś pamiętam proponowała doktor Czternastek, która też pracowała w Polanicy, pobranie nadmiaru skóry z lewej ( zdrowej) powieki i przeszczepienie jej na tę, gdzie mam skóry mniej. Wtedy wydawało mi się to niedorzeczne i się nie zgodziłam, ale jak sobie tak teraz myślę, to mogłoby to mieć sens. Z tym, że nie wiem czy warto niszczyć zdrową powiekę dla wątpliwego efektu drugiej.

mi brali z nogi

Kornelko zalezy mi na czasie i efekcie...wiadomo, ze prywatnie lekarz sie stara...Mam naprawde zeszpecone powieki i nawet byłam w Polanicy jak byłam mała gdzie doktor Kobuz spartolił to jeszcze bardziej .A ogólnie brali mi skore z ust za uszami z reki...troche tego było:-/

Asiulek, nauczona naszym ( przynajmniej 4 osób) doświadczeniem nie wierz w to, że prywatnie jest lepiej...

Lekarz, który nie pracuje w żadnym państwowym przybytku ( szpitalu, przychodni) raczej jest mało wiarygodny.

Oooo tak,prywatnie nie zawsze znaczy lepiej.My jestesmy na to dowodem.

Pewnie macie tez racje , ale ja juz jestem uczulona na lekarzy z panstw.szpitali- uczyli sie na mnie i mocno zostawiło to wemnie uraz psychiczny do nich....wszystko co robili to na odwal sie, mimo ze nie raz dawałam w Łape i to porządnie...Moze mam jakiegos pecha i tyle:-(

witajcie!

ja tu jestem nowa, a trafiłam przez przypadek, bo też szukam miejsca, gdzie robią plastyke powiek. Co do Polanicy, to jestem zapisana w kolejkę i czekam już  6 lat!!! niedawno tam dzwoniłam i dowiedziałam się, że jeszcze ze 2 lata będę czekać nim mnie przyjmą :/  miałam już 2 operacje prywatne - we Wrocławiu u dr Myczkowskiego (efekt dla dolnej powieki był dobry, dla górnej - słaby, ale b.szybko sie zagoiło i kilka lat jako tako wyglądałam). Następną operację miałam w Kobylnikach u dr Stępniewskiego. Tu niestety efektu w ogóle nie było, a na dodatek długo sie goiło. No i teraz szukam dalej, bo nie chcę wracać w te same miejsca. Myslicie, że ci prywatni lekarze - Jaworski i Czopkiewicz - są godni zaufania?