Forum - chirurgia plastyczna
![]() |
chirurgia plastyczna
|
|---|---|
|
2008-08-12 20:33:15
|
chirurgia plastycznaczy ktos zna dobrego chirurga plastycznego,który zajmuje się ,,naprawą''oczodołów i oprawy oka ludzi po retinoblasttomie i w ogóle tych w potrzebie?ostatnią operację miałam 7lat temu i tamci chirurdzy już są na emeryturze.proszę napiszcie coś,jesli się orientujecie.z góry dzieki...
|
|
2008-08-12 21:39:03
|
chirurgia plastycznaMarto, nie wiem, na ile są dobrzy, ale znam jeden polecany adres w Kobylnikach koło Poznania Chirurgia Plastyczna Poliklinika Chirurgii Plastycznej i Okulistyki NZOZ 62-090 Kobylniki woj. wielkopolskie, ul. Tęczowa 3
Podobno w Polanicy się teraz popsuło, ale na wizytę tam wybrać się zawsze warto - obiektywnie powiedzą Ci, co się da zrobić, a czego nie. Operowana byłam, ale już nie w zakresie oczodołu, tylko okolic oka w Szpitalu na ul. Czerniakowskiej 231. Ich namiary znajdziesz w necie. Na zabieg parę lat temu czekało się ok poł roku, w Polanicy znacznie dłużej. ( słyszałam o 4 latach).
|
|
2008-08-13 17:54:55
|
chirurgia plastycznadziekuje Ci bardzo za odpowiedz,a powiedz jak z kasą?czy cos jest refundowane???i ten adres to na kobylniki no?
|
|
2008-08-13 18:13:55
|
chirurgia plastycznaNa stronie Kobylnik(ów)? :) jest napisane, że operacje plastyczne w zakresie oczodołu są na NFZ, ale raczej zadzwoń i się dowiedz, bo różnie z tym jest. W Warszawie i Polanicy oczywiście na NFZ.
|
|
2008-08-15 08:45:43
|
chirurgia plastycznacześć, doktora Stępniewskiego znam osobiśćie, był wychowankiem prof. Kobusa - jednego z najbardziej cenionych chirurgów plastyków. W Polanicy Zdroju jest kilku naprawdę dobrych lekarzy, zadzwoń też do prof Kobusa prywatnie , on powie CI kto robi to teraz dobrze. Numer znajdziesz na internecie. We Wrocławiu tez jest dobry plastyk oczodołu , tylko uciekło mi teraz nazwisko....on mnie operował...hmmm poszukam i napiszę. Miałam kilka przeszczepów do oczodołu , mogę podpowiedzieć co i jakie dało efekty. Pozdrawiam Kornelio trzymam kciuki , żeby było dobrze.
|
|
2008-08-15 11:18:53
|
chirurgia plastycznaIsabelo, dziękuję :) Ja za Ciebie także trzymam mocno , zresztą za wszystkich trzymam, jesteście mi bliscy.
|
|
2008-08-15 23:21:23
|
chirurgia plastycznawe wroclawiu mnie operowal myczkowski,ale on chyba na emeryture poszedl,tez chetnie moge powiedziec co udalo mu sie zrobic,na razie sie zastanawiam,ale chyba zadzwonie do tego doktora albo do kobylnik,aha we wroclaiu jest tez jarlinski,ale on to chyba lepiej biusty poprawia...;)dziekuje Wam
|
|
2008-08-16 18:42:28
|
chirurgia plastycznanapisalam maila do dr kobusa...napisal zeby przyjechac do polanicy na konsultacje.
|
|
2009-05-05 17:25:52
|
chirurgia plastycznahello, własnie jutro jadę do Polanicy na powiększanie obu załamków, podobno mam za bardzo spłycone. Potym maja mi zrobić plastykę powiek. Czekałam na swoja kolejke 4 miesiace (NFZ). Jak wróce napiszę.... Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
|
| 2009-05-05 17:37:25 | chirurgia plastycznatrzymamy kciuki
|
|
2009-06-02 22:40:20
|
chirurgia plastycznaHejka, a wiec jestem juz po....11 czerwca minie miesiac , prawie zadnych sladów po szyciu).... Jestem zadowolona, dolna powieke mi tylko podciągneli, zalamkow mi nie powiekszali, poniewaz stwierdzili, ze skoro epi nie wypada nie jest to konieczne , hm zobaczymy jak to sie bedzie normowało, jak narazie moja epi wydaje mi sie teraz ciasniejsza i umowiłam sie do Krakowa na wymiane na mniejsza poniewaz mnie uwiera teraz w skutek tego dolna powieka moze mi zaczac opadac. Przedemna jeszcze kilka kroków(zabiegów) do uzyskania koncowego efektu.. Jezeli chodzi o Polanicę i chirurgie plastyczna to polecam, z tego co sie orientuje duzo osób miało tam wykonywane tam zabiegi powiekszania załamków, itp.Opieka lekarzy wspaniała, atmosfera i pełny profesjonalizm. Pozdrawiam
|
|
2010-09-11 07:54:09
|
chirurgia plastycznaPolanica Zdrój - polecam! Są tu wybitni specjaliści i - mimo, że w moim przypadku nie"dłubali" przy oczodole - wiem po koleżankach tam poznanych, że również w kwestii plastyki i rekonstrukcji oczodołów są NAJLEPSI. Polecam.
|
![]() |
![]() |

O doktorze Stępniewskim słyszałam, że wykonuje różne przeszczepy oczodołu, operuje okolice oczu, pracował wiele lat w polanicy zdroju, a jego żona dr n. med Hanna Pecold- Stępniewska jest okulistką i współpracują. Sama się zastanawiałam nad wizytą u nich.