|
Cześć, jestem od dziś z Wami
|
|
2014-06-24 10:38:10
|
Cześć, jestem od dziś z WamiWitajcie, mam 38 lat , zeza rozbieżnego, zespół leniwego oka (lewe oko wyłączone z patrzenia) i brak stereoskopii. Miałam dwa zabiegi, raz w wieku 8 lat we Wrocławiu w klinice na Chałubińskiego (od tamtej pory podwójnie widzę) i raz w wieku 15 lat w klinice w Katowicach. Oba nieudane... Nie mam okularów korekcyjnych, bo tylko pogarszają sprawę, ale noszę okulary, bo odwracają uwagę... i traktuję je jako biżuterię :-) Nie mam wśród znajomych osób z podobnymi problemami. Funkcjonuję normalnie, pracę mam, niestety, przy komputerze, ale takie mam wykształcenie, no i z czegoś trzeba żyć. Poza tym jestem energiczną, przedsiębiorczą osobą, optymistką. Sama wychowuję kilkuletnią córkę, która też już nosi okulary. Miło mi będzie, jeśli do mnie ktoś napisze :-) Na pewno odpowiem :-)
|
|
2014-06-25 15:56:55
|
Cześć, jestem od dziś z Wamijestem bardzo zadowolony ,ze jestes energiczną osobą ,optymistką to wazne ze wzrokiem jest roznie ja np mam widzenie obuoczne zachowane ale widze podwójnie po uderzeniu czekam na dalszą regeneracji ci życze duzo zdrowia,tez staram się funkcjonowac w miare normalnie chodz nieraz mi jest ciężko siatkówka i plamka żółta po urazie okulistycznie mam zregenerowane lecz widze podwojnie ale ciesze ,ze jestes optymistka pozdrawiam Fifi:)
|
|
2014-06-26 12:45:31
|
Cześć, jestem od dziś z WamiWychodzę z założenia, że człowiek to takie, za przeproszeniem, bydlę, które się do wszystkiego przyzwyczai. Staram się nie myśleć o mojej wadzie, choć wszelkie zmęczenie czy choroby od razu mozna u mnie poznać po jeszcze bardziej uciekającym wtedy oku. Dołujący jest jednak fakt, że już nic nie da się zrobić i zawsze tak będę miała. Nosiłam dawno temu takie okulary pryzmatyczne, które były w paski, wtedy to był koszmar, nosić się tego nie dało, że o czytaniu już nie wspomnę. Martwi mnie też fakt, że gdy długo pracuję przy komputerze (czyli często), później słabo widzę z daleka, jakby oko nie umiało się od razu przestawić. Czasem trwa to kilka minut, czasem nawet bardzo długo. Ktoś z Was tak ma?
|
 |
 |