2012-05-13 23:40:33
|
Witam!Witam, Może zacznę od tego ze mam na imię Dawid rocznik 1992. Moja wada wzorku polega na tym iż od urodzenia widzę na prawe oko tylko kolory + delikatny zez a lewe cały czas słabnie. Tego, dlaczego nie widzę na prawe oko nigdy się nie dowiedziałem.
Pisze tu ponieważ postawa mojej okulistki nie spodobał mi się w ostatnich miesiącach ponieważ za uwarzyłem że moje prawe oko zaczęło reagować i czasami widzę pod pewnym kontem z bliskiej odległości całe przedmioty. Okulistka stwierdziła że mózg automatycznie z pamięci odtwarza obraz... i że nadal operacja nie ma sensu ponieważ nic nie da. Tymczasem wydaje mi się że cały czas mi się polepsza, nie wiem czym może być to spowodowane wiem tylko od pewnego czasu, czasami boli mnie prawe oko.
Czy pani okulistka mnie olała czy ma racje i mi się tylko wydaje?
Mam jeszcze kilka pytań: Czy moja wada wzroku jest dziedziczna jeśli wcześniej nikt w rodzinie nie miał takich problemów? Czy mogę zdawać na prawo jazdy a egzaminator nie może kazać trzymać mi się pobocza? (potrafię jeździć ale trzymając się linii - czuje się wtedy bezpieczniej). Gdzie mogę szukać pracy w zawodzie Technik Ochrony Środowiska z taką wadą wzroku?
|