|
Witam!
|
|
2011-09-13 10:39:14
|
Witam! Witam Wszystkich bardzo serdecznie! Mimo tego że ja widzę i nie mam problemu z oczami to zalogowałam się tutaj szukając informacji na temat siatkówki, oleju w oku oraz witrektomii.Problem ten dotknął mnie pośrednio ponieważ mój mąż z dnia na dzień stracił widzenie w lewym oku. 18.08. diagnoza odwarstwienie siatkówki, 23.08 pierwsza udana operacja(podany olej sylikonowy, wymiana soczewki na sztuczną oraz stary uraz w wyniku którego oko musiało być szyte i usunięte ciało szkliste,rutynowo zaćma) ale poprawy nie było żadnej za to męża okropnie męczyły bóle głowy,29.08 wizyta u lek. K.Jackiewicz diagnoza za duże ciśnienie w gałce ocznej, grozi mężowi utrata nerwu wzrokowego...albo olej albo oko...31.08 druga operacja,upuszczenie oleju z oka ale ciśnienie mimo to nie spada.05.09 wizyta u okulisty walka o oko...albo oko albo wzrok.07.09 trzecia operacja usunięcie oleju który miał być zastąpiony gazem.Szok, siatkówka się przyłożyła! do oka wlano ciecz, mąż zaczyna widzieć...dziś mija prawie miesiąc od diagnozy i dzięki szybkiej interwencji lekarzy z kliniki w Katowicach i fachowej pomocy mąż widzi do 5 linijki na tablicy u okulisty! Muszę przyznać że był to czas ciężkiej próby dla nas ale udało się! Także tym których to spotkało życzę wiary i wytrwałości! Powodzenia...:*
|
|
2011-09-13 19:22:22
|
Witam! Witaj na forum :) Cieszę, że wam się udało :)
|
|
2011-09-23 22:15:15
|
Witam! W poniedziałek kolejna witrektomia, niestety siatkówka się odkleiła...a było już tak dobrze
|
|
2011-09-25 19:25:06
|
Witam! Powodzenia, trzymam kciuki. Napisz jak efekty. Jesteś ze Śląska-w jakim szpitalu mąż jest leczony? Jak oceniacie poziom leczenia?
|
|
2011-09-26 22:17:40
|
Witam! Hej! Jesteśmy ze śląska, mąż leczony jest w Katowicach na ul.Ceglanej. Jeśli chodzi o lekarzy i fachowość to nie mam nic do zarzucenia.Robią wszystko by mąż uratował lewe oko.A Ty gdzie się leczysz?
|
|
2011-09-27 17:01:12
|
Witam! Cieszę się, że dobrze oceniasz klinikę na Ceglanej, mam nadzieję że naprawdę zmieniło się na lepsze. Ja pamiętam ją z czasów kiedy byłam ich pacjentem jako dziecko i wtedy jakość usług pozostawiała wiele do życzenia. Ale ostatnio zaliczyłam tam ostry dyżur i był bardzo miły pan doktor. Ja na co dzień jestem pod opieką doktor Bieniek, przyjmuje w poradni na Powstańców w Katowicach i prywatnym gabinecie. Nie narzekam-solidny lekarz,w moim przypadku, jako osoby jednoocznej zawsze zwraca uwagę na wszelkie niepokojące sygnały i stara się zapobiegać. Jak trzeba to zleca dodatkowe badania lub konsultuje się z innymi lekarzami. Kiedyś też wspomniałam ze jakoś specjalizuje się w schorzeniach siatkówki. ^ lat temu robiła mi laserowanie, które na szczęście (odpukać!!) trzyma się do dziś. Więc jakby coś to polecam. Pozdrawiam. PS. jak mąż?
|
|
2011-09-29 09:40:20
|
Witam! Mąż jest po kolejnej witrektomi wczoraj wyszedł do domu.Póki co siatka leży ale z widzeniem nie za bradzo, sama mgła.Miejmy nadzieję że wróci widzenie choć takie jak przed drugim spadnięciem.Mąż jest pod opieką lek.Katarzyny Jackiewicz.Też super lekarz, ale dzięki za info.Jeśli mogę zapytać to co się stało ze nie widzisz na jedno oko?Pozdrawiam
|
|
2011-09-29 11:37:46
|
Witam! Nie widzę od urodzenia, co najprawdopodobniej jest skutek kontaktu z różyczką jaki moja mama miała w czasie ciąży.
|
 |
 |