|
Witam:)
|
|
2011-07-10 13:44:33
|
Witam:)Pomyślałem że powinienem się przywitać i napisać coś o sobie skoro już tu jestem więc witam Jestem niepełnosprawnym studentem pedagogiki specjalnej Na APS mój wzrok względnie jest ok jeżdżę na wózku tylko pewnie ktoś kto czyta ten post pomyśli co on tutaj robi:D już piszę jestem na 2 roku pedagogiki specjalnej niestety na surdopedagogice bo na tyflo było za mało chętnych ale jako dodatkową specjalność mam tyflo trafiłem tu do was szukając informacji o retinoblastomie ale to nie istotne w każdym razie tyflopedagogiką interesuje się już jakieś 4 lata ludzie się ze mnie śmieją jak będąc na wózku chce pomagać osobom z dysfunkcją wzroku ale dalej z nimi walczę i mowie im że nie liczy się to w jaki sposób się ktoś porusza ale to co kocha a jeżeli kocha to co robi to ma szansę robić to dobrze choć z drugiej strony ciekawe co wy o tym myślicie :D jeszcze raz witam i myślę że się jakoś dogadamy:))
|
|
2011-07-10 13:59:44
|
Witam:)Witam Cię serdecznie. ;) Byłabym wdzięczna gdybyś dokładniej przybliżył czym się zajmujesz. W jaki sposób masz zamiar pomagać ludziom z dysfunkcją wzroku? To dość interesujące, przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałam o tych dziedzinach, które wymieniłeś, a których nie potrafię powtórzyć.;)
|
|
2011-07-10 14:25:42
|
Re: Witam:)Dzaworitka: Witam Cię serdecznie. ;) Byłabym wdzięczna gdybyś dokładniej przybliżył czym się zajmujesz. W jaki sposób masz zamiar pomagać ludziom z dysfunkcją wzroku? To dość interesujące, przyznam, że nigdy wcześniej nie słyszałam o tych dziedzinach, które wymieniłeś, a których nie potrafię powtórzyć.;)
więc na początku spróbuje wybrnąć z najtrudniejszego pytania jeżdżąc na wózku trudno pomagać osobom z dysfunkcją wzroku ale jakakolwiek pomoc im daje mi niesamowitą satysfakcje wiem że w mojej sytuacji będzie ciężko ale jak już mówiłem kocham to co chce robić chciałbym się zająć pomocą albo jednoocznym albo niewidomym jeżeli chodzi o samą terminologie to Tyflopedagogika (z gr. typhlos - niewidomy) a pedagogika to wiadomo:D najbardziej chciałbym porostu działać:) ale jak będzie to zobaczymy w najgorszym wypadku zajmę się dostosowywaniem stanowisk komputerowych dla ludzi niewidomych ( monitory brajlowskie drukarki audiobooki telefony dla niewidomych itd) choć już teraz słyszę że osoba na wózku nie nadaje się na surdopedagoga( surdus-głuchy niesłyszący) bo nigdy nim nie chciałem być ale przecież nie powiem tego wykładowcy :D na szczęście mój wykładowca z tyflo powiedział że mnie podziwia i tego się trzymajmy:D kiedyś chciałbym zrobić doktorat ale do tego jeszcze daleko dzięki za miłe przywitanie :)
|
|
2011-07-11 08:38:56
|
Witam:)Witaj, już cię podziwiam! Pęd do spełnienia swoich marzeń jest czymś niesamowicie ważnym. Są ludzie którym zabrakło tego pędu i "opadli". Prowadzą życie które do końca ich nie rajcuje. Ja niestety zapóźno to zrozumiałam, życie dało mi nauczkę i teraz już nie mogę zrealizować niektórych swoich marzeń. Więc niech cię życie napędza do realizacji swoich planów i nie patrz na innych. Ja jestem osobą po odklejeniu siatkówki i jej opasaniu. Jeżeli mogłabym ci jakoś pomóc to pisz. I faktycznie coś w tym jest, że człowiek się cieszy jeżeli komuś pomoże. Czasem nawet zwykła rozmowa dużo daje ale rozmowa z kimś kto wie o czym mówię. Pozdrawiam.
|
|
2011-07-11 09:04:34
|
Re: Witam:)Kasieńka: Witaj, już cię podziwiam! Pęd do spełnienia swoich marzeń jest czymś niesamowicie ważnym. Są ludzie którym zabrakło tego pędu i "opadli". Prowadzą życie które do końca ich nie rajcuje. Ja niestety zapóźno to zrozumiałam, życie dało mi nauczkę i teraz już nie mogę zrealizować niektórych swoich marzeń. Więc niech cię życie napędza do realizacji swoich planów i nie patrz na innych. Ja jestem osobą po odklejeniu siatkówki i jej opasaniu. Jeżeli mogłabym ci jakoś pomóc to pisz. I faktycznie coś w tym jest, że człowiek się cieszy jeżeli komuś pomoże. Czasem nawet zwykła rozmowa dużo daje ale rozmowa z kimś kto wie o czym mówię. Pozdrawiam. nie ma na razie powodu żeby mnie podziwiać jak zrobię doktorat to możecie mnie zacząć podziwiać:D na razie męczę się na tej surdopedagogice i nawet nie wiecie jak mi z tym źle:D a jestem tu bo są wakacje mam nadzieje że wam się do czegoś przydam a przy okazji poznam trochę fajnych ludzi może przyjmą mnie do redakcji to pomogę trochę w rozwoju portalu ale na razie jestem nowy:P trochę się bałem tu pisać bo co zwykły stereoskopowiec może o was wiedzieć tym nie mniej dzięki za miłe przywitanie będę się starał jak tylko mogę :))
|
|
2011-07-11 17:37:03
|
Witam:)A ja właśnie dziś dowiedziałam się, że dostałam się na matematykę do Łodzi. Niestety do Wrocławia na dziennikarstwo nie. Specjalizacja którą wybrałeś jest według mnie bardzo interesująca, ale za pewne wymaga dużo wkładu intelektualnego i psychicznego. Szczerze podziwiam. Zmieniając temat miałam dziś jakieś dziwne przerażające sny, dotyczyły epiprotezy oraz dziekana dręczyciela.;D Serdecznie pozdrawiam. W głowie kłębi mi sie wiele myśli i pytań ale moje słowa mogą wyrazić jedynie ich zarys. Byłam dziś w pracy(od 6), a nie wyspałam się bo kilometr od mojego domu była zabawa - słyszałam wszystkie piosenki do 2 nad ranem.;D Ok, miłego dnia.:)
|
|
2011-07-11 18:02:18
|
Witam:)mówiłem nie podziwiać jeszcze:P no to stawiasz mnie w trudnej sytuacji bo nie wiem czy gratulować (za matematyke) czy pocieszać z dziennikarstwa a co do muzyki to jest dobra tylko wtedy kiedy chcemy jej słuchać:P co do epiprotez to się nie wypowiem ale mi się kiedyś śniło że kompletnie nic nie widzę to było straszne ale to pewnie początki "zboczenia zawodowego" :D
|
2011-07-15 15:56:36
|
Witam:)Artek jestes niesamowity:)trzymam kciuki zeby ci sie wszystkie plany udalo zrealizowac.Pozdrawiam
|
|
2011-07-15 16:39:37
|
Witam:)eee tam już nic wam o sobie nie napisze :P ale fajne z was ludziki:))
|
|
2011-07-15 17:44:27
|
Witam:)Wszystkie Artki jakie znam są fajne! Może takie imię prowokuje takie a nie inne zachowanie?
|
|
2011-07-15 18:05:30
|
Witam:)nic we mnie fajnego po prostu mogę się nazwać człowiekiem z pasją a czy jestem fajny to nie mnie oceniać a propo Arturów to znam jednego niefajnego ale zawsze się znajdzie jakaś czarna owca:D
|
 |
 |