|
praca w policji
|
|
2011-06-22 08:52:43
|
praca w policjiWitam jestem tu nowa dopiero wgryzam se w forum Stwierdzono u mnie amblyopie czyli zespol leniwego oka , Prawe oko mam zdrowe a lewe slabo widze tzn ruch swiatlo ale czytac nie moge , komputerowo mam 1,5 czyli nie tak duzo , tylko co z tego jak bez leczenia moj mozg wylaczyl chore oko Stad moje pytanie czy ktos staral sie oparace w policji scieslej w sluzbie ... czy mam jakas szanse czy to tylko gruszki na wierzbie...
|
|
2011-06-22 12:13:31
|
praca w policjiJa właśnie też o tym myślę:) Miałam jechać się dowiedzieć dokładnie, ale jakoś czasu mało.. Jak w końcu się wybiorę to dam znać:) Pozdrawiam:D
|
|
2011-06-22 13:42:44
|
praca w policjiWedlug mnie powinnas sprobowac! Zawsze lepiej miec swiadomosc, ze probowalo sie cos zrobic, nawet jesli nie wyjdzie. Moze pojdziesz do lekarza okulisty lub najlepiej wybrac sie tam gdzie chcialabys pracowac i zapytac dokladnie wyjasniajac, ze nie chcialabys pozniej na komisji lekarskiej dowiedziec sie, ze nie potrzebnie bralas udzial w testach itp. Na stronie biuletynu informacji publicznej komendy glownej policji znajdziesz troche informacji np. w zakladce najczesciej zadawane pytania jest pytanie dotyczace wad wzroku i z odpowiedzi wynika ze to komisja lekarska decyduje, natomiast w rozporzadzeniu MSWiA z dnia 9 lipca 1991r. w sprawie wlasciwosci i trybu postepowania komisji lekarskich znajduje sie zalacznik nr 2 'wykaz chorob i ulomnosci' i dzial ' narzad wzroku'. Warto przeczytac, moze okulista pomoze w interpretacji tego, co tam jest wypisane...chociaz czytajac wszystko co tam jest mam wrazenie, ze trzeba byc nadczlowiekiem:) Moze chociaz troche pomoglam. Sprobuj i przekonaj sie, nic nie tracisz a moze akurat spelnisz swoje marzenie
|
 |
 |