MENU

Forum - praca w policji

praca w policji

praca w policji

Witam

jestem tu nowa dopiero wgryzam se w forum

Stwierdzono u mnie amblyopie czyli zespol leniwego oka ,

Prawe oko mam zdrowe a lewe slabo widze tzn ruch swiatlo ale czytac nie moge , komputerowo mam 1,5 czyli nie tak duzo , tylko co z tego jak bez leczenia moj mozg wylaczyl chore oko

Stad moje pytanie czy ktos staral sie oparace w policji scieslej w sluzbie ...

czy mam jakas szanse czy to tylko gruszki na wierzbie...

praca w policji

Ja właśnie też o tym myślę:)

Miałam jechać się dowiedzieć dokładnie, ale jakoś czasu mało..

Jak w końcu się wybiorę to dam znać:)

Pozdrawiam:D 

praca w policji

Wedlug mnie powinnas sprobowac! Zawsze lepiej miec swiadomosc, ze probowalo sie cos zrobic, nawet jesli nie wyjdzie. Moze pojdziesz do lekarza okulisty lub najlepiej wybrac sie tam gdzie chcialabys pracowac i zapytac dokladnie wyjasniajac, ze nie chcialabys pozniej na komisji lekarskiej dowiedziec sie, ze nie potrzebnie bralas udzial w testach itp.

Na stronie biuletynu informacji publicznej komendy glownej policji znajdziesz troche informacji np. w zakladce najczesciej zadawane pytania jest pytanie dotyczace wad wzroku i z odpowiedzi wynika ze to komisja lekarska decyduje, natomiast w rozporzadzeniu MSWiA z dnia 9 lipca 1991r. w sprawie wlasciwosci i trybu postepowania komisji lekarskich znajduje sie zalacznik nr 2 'wykaz chorob i ulomnosci' i dzial ' narzad wzroku'. Warto przeczytac, moze okulista pomoze w interpretacji tego, co tam jest wypisane...chociaz czytajac wszystko co tam jest mam wrazenie, ze trzeba byc nadczlowiekiem:)

Moze chociaz troche pomoglam. Sprobuj i przekonaj sie, nic nie tracisz a moze akurat spelnisz swoje marzenie