MENU

Forum - Dogonić uciekające oko

Dogonić uciekające oko

Dogonić uciekające oko

Witam serdecznie. jestem tu nowa ;) W zasadzie nie wiem, czy to odpowiednie miejsce dla mnie. Ale spróbujemy ;) Mam 24 lata, jestem w trakcie studiów, mam niewielkie doświadczenie w swoim zawodzie - z wykształcenia jestem nauczycielką. Problem ze wzrokiem mam od 3 roku życia, wykryto u mnie zez i tzw. "uciekające oko" prawe. Prawdę mówiąc, trochę mnie zaniedbano w dzieciństwie (chodzi mi o okulistę, który "leczył" mnie 17 lat) i tak naprawdę nie wiem co konkretnie mi dolega. Ostatnimi czasy mój wzrok uległ pogorszeniu. Dodam jeszcze, ze to moje "uciekające" oko nie widzi w 70% (5 lat temu, tak było, ale teraz to moim zdaniem się zmieniło) a i zdrowe oko tez dostaje "w kość". Do tej pory, do okulisty chodziłam raz na 2 lata (uważał, że to wystarczające). Ale czas chyba dorosnąć i po ostatniej wizycie, gdy usłyszałam "oooo, zezik się pogarsza hahaha", postanowiłam zmienić okulistę ;) Szukam.. mam wizytę wyznaczoną na 11 lipca. Sama po sobie widzę, że moje oko widzi coraz mniej, okulista mówił, że mozliwe, że z czasem oko przestanie pracować. Chciałabym się od Was dowiedzieć, czy w moim wieku można temu jakoś zapobiec? A co z moją wymarzoną pracą w szkole? Czy będę mogła uczyć? Czy osobom w moim stanie należny się jakaś grupa inwalidzka?

Dogonić uciekające oko

Udaj się do specjalisty

http://strabismus.phorum.pl/viewtopic.php?t=2402