MENU

Forum - Witalski

Witalski

Witalski

Witam,mam na imię Gracjan ZaĹźenowanie.

Znalazłem  forum z ciekawości szukając o wadach wzroku..

A więc tak:

Od małego mam astygmatyzm,chodziłem do okulistki,która mnie leczyła,później mała przerwa (2 lata) ,prawe oko lekko się pogorszyło.

Zaczął znowu chodzić i dawała mi coraz mocniejsze szkła,a mój wzrok coraz bardziej się zmieniał..

Na ostatniej kontroli u tej okulistki , powiedziała ,,przykro mi bardzo,ale dla pana nie mogę już zrobić większej różnicy na szkłach".

Poszedłem gdzie indziej i dowiedziałem się,że wzrok mam już zniszczony,(jedno oko) i że jestem w sumie jednooczny.

Na lewe oko jestem dalekowidzem a na prawe krótko,w sumie bardzo krótko bo praktycznie nic nie widzę.

Zawsze świetny w wielu dyscyplinach sportu teraz już gorzej,nawet mam problem z trafieniem piłką do kosza,czasami równowagą i ocenieniem odległości..

I mam pytanka:

-Czy mogę starać się o dofinansowania?

-Czy to jest błąd lekarski,o który mogę domagać się odszkodowania?

-Czy jestem jednooczny?

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich doświadczonych..

Perskie oko

Witalski

Witaj Gracjanie. Fantastyczne imię. Wybacz dygresję, przejdę do tematu.. Opisz może coś konkretniej o tym ile jeszcze widzisz. Rozumiem, że poczucie światła występuje, kształty,kolory również rozróżniasz? Nie zrozumiesz tego co napiszę, ale zazdroszczę Ci. Chciałabym mieć tego typu problem.:) Teraz musisz walczyć o to co Ci zostało. Szukaj specjalistów. Na pewno możesz się starać o różne dofinansowania, ale Ty pewnie masz na myśli jakieś odszkodowanie?  Z tym prawdopodobnie nie będzie łatwo, może ktoś inny da Ci lepsze wskazówki i porady w związku z tym..

Pytasz czy jesteś jednooczny.. Chyba sam najlepiej to czujesz.  Jeśli być dosłownym, to nawet ja nie jestem jednooczna, a jedynie niewidząca na jedno oko.

Serdecznie pozdrawiam. :) 

Witalski

HAHA Pokazuj� j�zyk

Witaj,ja wolałbym nie mieć problemów,cóż mam ich trochę,ale powoli schodzą.. :)

A o oko tylko się pytam,no nie wiem co dokładnie robić i jak..

Przy takim trybie życia jakim prowadziłem teraz czuję,że jestem gorzej niźli jednooczny..

HAHA �miech

Popytam się jeszcze specjalistów co i jak... :)

Pozdrawiam!!!!Poca�unek