|
witam wszystkich.
|
|
2011-02-09 20:41:53
|
witam wszystkich.Cześć. Mam na imię Katarzyna. W wieku 5 lat miałam uraz prawego oka, potem straciłam wzrok. Przeszłam kilkanaście operacji, ale bez skutku. Moje oko mnie nie bolało, ale wyglądało brzydko, było większe i miało rozmytą tęczówkę. Chcąc poprawić wygląd w listopadzie przeszłam zabieg ewisceracji z wczepieniem implantu bioceramicznego. Na razie noszę modelującą epiprotezę szklaną. Jestem bardzo zadowolona z efektu, zabieg całkowicie odmienił moje życie. w marcu mam mieć robioną ostateczną epi. Nie żałuję tej decyzji, szkoda że wczesniej nie wiedziałam o takiej mozliwości.
|
|
2011-02-13 13:02:33
|
witam wszystkich.Witaj na forum, miło ze do nas dołączyłaś. Czy mogłabyś napisać gdzie miałaś wykonywaną operację?
|
|
2011-02-13 13:42:06
|
witam wszystkich.Operację miałam w Warszawie w klinice Oko- laser prof. Szaflika
|
|
2011-02-18 17:31:52
|
witam wszystkich.Kuciu, prosze napisz czy długo się zastanawiałaś nad ewisceracją oka.Mnie też Szaflik mówi o częściowym usunięciu gałki ocznej.To mnie przeraża. Czy oko cię bolało.Czy miałaś tą operację w Laserze czy w szpitalu, kto cie operował?Bardzo chciałabym o ty z tobą porozmawiać.
|
|
2011-02-19 11:45:23
|
witam wszystkich.Po pierwszej wizycie u prof. Szaflika zapisałam się na wizytę do dr. Izdepskiej bo to ona tam wykonuję te zabiegi. Po rozmowie z nią od razu wyznaczono mi termin operacji. Na początku w ogóle się nie wahałam, wątpliwości pojawiły się dopiero gdy trafiłam na to forum i poczytałam o przygodach innych. Ale zdania nie zmieniłam i dziś wiem że dobrze zrobiłam. Zabiegi są wykonywane w Laserze, tam mają małą salkę i blok operacyjny. Nic a nic mnie nie bolało i po dzisiejszy dzień nie boli. Dają bardzo dobre środki przeciwbólowe, także nie masz czego się bać. Po zabiegu od razu zadzwoń do Krakowa i umów się na wizytę po epiprotezę modelującą mi ją założono po 3 tygodniach od operacji. teraz za 3 tygodnie znów jadę do Krakowa po ostateczną. W warszawie chcieli mi dać tymczasowa epiproteze ale nic na mnie nie pasowało, także odradzam ci po zabiegu umawianie się do Izdebskiej po tą tymczasową, od razu nastaw się na Kraków, tam mają duży wybór i efekt będzie lepszy. Ja jestem zadowolona, z tymczasową epiprotezą wyglądam o wiele lepiej niż wcześniej, kto nie wie w życiu się nie domyśli że coś jest nie tak.
|
|
2011-02-19 16:55:07
|
witam wszystkich.Kuciu, moje oko wyglada na razie dobrze, bo dopiero od dwóch miesięcy mam stwierdzoną zanikającą gałkę oczną.ąle mnie boli czasami i mam problemy z patrzeniem na światło.Męczę się bardzo patrząc.Mieszkam blisko Warszawy. Podaje Ci mój nr telefonu bo mam jeszcze wiele pytań 608170772.Wciąż przeraża mnie myśl ze abym sie nie meczyła mam zadecydować o oku. Może ja zadzwonię do Ciebie.Gdzie mieszkasz może moglybyśmy się spotkać?Jak mogę sie z Tobą skontaktować poza forum?
|
 |
 |