|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczka
|
|
2009-11-01 21:24:17
|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczkaWitam, jestem mamą niespełna 3 letniego Tomeczka, po 16 listopada bedziemy mieli usuwane oczko - siatkówczak w lewym oku. Synek już coraz więcej rozumie i nie wiem jak mu tłumaczyć żebnie będzie miał oczka, jak wy to tłumaczyłyście swoim dzieciom. Chętnie nawiąże kontakt na prywatnego maila bądź GG z rodzicem którego dziecko też przez to przechodziło lub wciąż przechodzi. w grupie zawsze łatwiej, od każdego można się czegoś nowego dowiedzieć.POzdrawiam
|
2009-11-02 13:42:16
|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczkaWitam serdecznie,Rozalka pierwsze oczko straciła jak miała 1,5 roku,więc nie było żadnego tłumaczenia.Z drugim było inaczej(lipiec 2009).Mówiliśmy jej ,że miała chore oczka.Tera pyta już mniej czemu nie widzi,ale jak ktoś ją o to zapyta czemu nie widzi to odpowiada,że miała chore oczka .Córka ma 2,5 roku.
|
|
2010-04-17 14:07:06
|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczkanaszemu Pawełkowi (3.5 roku) tłumaczyliśmy, że wyczerpały się inne metody leczenia (m.in kożystaliśmy z porad niemieckiego specjalisty)
|
|
2012-02-06 15:34:31
|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczkajestem mamą 10 letniej dziewczynki która straciła oczko w wieku 3 lat sitkówczak poprostu trzeba powiedziec jak jest naprawde tylo dodac ze dziecku nic nie grozi czesto bedzie pytac oto a szczegulnie jak pujdzie do szkoły
|
|
2012-02-07 14:21:30
|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczkaA mój Miłosz lat 5,5 ma oczko specjalne i nikt takiego nie ma:) wie, ze był tam rak, i zniszczył mu oczko i dlatego nie widzi, ale jest ono i tak specjalne. A raka po prostu się wicina i go nie ma:)
|
|
2012-02-13 10:16:11
|
jak wytłumaczyć dziecku że nie będzie miał oczkamam 10 lat jak miałam 3 latka straciłam oko jak poszłam do szkoły coraz częściej pytałam mamy dlaczego widze tylko jednym okiem bałam się ze dzieci będą się śmiać ze mnie ale strach szybko miną teraz mam dużo koleżanek i jestem śczęśliwa TERAZ NAWET NIE PAMIĘTAM ŻE NIE MAM OKA
|
 |
 |